Att välja fokus

Otaliga gånger har samma tanke dykt upp, flera gånger per dag under hela sommaren. Den har verkligen fått mig att fundera.

Det handlar om att oavsett vad jag gör så går tiden. Så varför inte fylla varje stund med något som berikar mitt liv. Det här har skapat ett fokus kring vad jag ägnar mig åt. Jag vill fylla varje dag, varje timme, varenda minut med något som känns värdefullt för mig.
Det mest spännande med det här är att det har skapat en ännu större medvetenhet kring mina tankar. Vad är det jag tänker när jag inte är uppmärksam?

Nu ska du få höra..

Håll i dig nu..

Det är tankar om att jag inte duger, att jag borde vara på ett annat sätt, att min kropp inte riktigt är som den ska, att jag borde prestera lite till och så vidare och så vidare..
Du kanske känner igen den här gamla uttjatade skivan..

Det som har hänt är att jag har fått en starkare vilja att ta kontrollen över autopiloten som faktiskt bara snackar goja. Det fina är att när jag lägger fokus på den här tankeloopen så upptäcker jag att jag inte håller med! Alls!! Varför ska jag gå och lyssna på en massa skitsnack när jag inte ens tycker att det stämmer. Det här snacket talar till den del av mig som är rädd. Rädd att inte bli accepterad, rädd för att inte bli omtyckt och rädd för att inte bli insläppt.
Men nu är det ju så här att jag är den jag är, gör det jag gör, gillar det jag gillar, väljer det jag väljer. Om folk gillar mig så är det helt okej. Gör de inte det så är det faktiskt också helt okej.

Vilken frihet skapar inte det här?

Är du nyfiken på att uppmärksamt lyssna på dina gamla spår på din alldeles egna skiva? Kolla av den några gånger per dag och se vad som gömmer sig där. Kanske är det dags att radera några fraser och ersätta dem med något nytt som känns mera som du.
Vem vet, kanske gömmer det sig ett helt nytt sätt att leva bakom bara en liten förändring i ditt fokus?

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-